gusturile nu se discuta, se disputa

gusturile nu se discuta…sau pretentios spus – de gustibus non est disputandum. ce replica tampita. ce e asta? o zicala inventata de oamenii care nu stiu sa sustina o polemica? pai cum adica? tu asculti manele…si eu sa zic…lasa ma, gusturile nu se discuta. sunt sigura ca esti un om educat si inteligent chiar daca fredonezi „iar am pus-o iar am pus-o”.

da, si gusturile nu se discuta nici atunci cand esti fan becali sau vadim. si poate nici macar atunci cand esti nazist. ce mama ma-sii, hitler avea si el dreptatea lui. da, deci e clar ca gusturile nu se discuta. de ce s-ar discuta? de ce sa fie nevoie sa-ti argumentezi teoriile? n-are rost. mai bine stai la masa si taci.

replica asta trebuie sa fi fost inventata de un roman (din roma) extrem de iscusit. sa-i zicem..aaa…Flavianus. si falvianus asta al nostru nu prea avea chef asa sa discute. si mai venea cate unul la el, un servitor ceva…”maestre, maestre, ma duc sa iau pere ca trece negustorul p-aci si-s ieftine nevoie mare.” Flavianus: NU! „da’ de ce maestre? ca ne trebuie si noua la camara, sunt ieftine, facem afacere, stiu ca nu va innebuniti dupa ele, dar mai dam si noi un banchet ceva!” Flavianus deja ofticat: bai, traiane..tu n-auzi? de gustibus non est disputandum! hai valea! ma bruiezi!

One Response to gusturile nu se discuta, se disputa

  1. Leo spune:

    „Gusturile nu se discuta”, tocmai din motivul de a nu intra in polemici genului mai sus, sau altele. Sau ca sa-i spun altfel, tot un proverb intelept zice: „sa nu pui paie pe foc (cu prostii, sau altii)”. Fara suparare.
    Si in mod cateogric nu se refera la faptul de a nu putea sustine o polemica – proverbul despre care vorbim -, ci mai mult, se refera la a alege sa nu vorbesti despre ceva care oricum, de cele mai multe ori, duce la pierderea timpului. De ce? Pentru ca mie imi place albastru, deci „numarul 1” pe lista mea de lucruri „tari”, iar tu, sau altii, pot veni cu replica „nu, domnule, verdele e cel mai tare!”, intelegi?

    Intelepciune si virtute!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: